Podziel się opinią i razem stwórzmy nową jakość w dietetyce!

0 głosów

edytowanie jadłospisu sugestia

Bardzo upierdliwe jest to, że nie można pobrać gotowego jadłospisu i dodać jeszcze kilku info od siebie. Niby można dodawać wskazówki podczas robienia planu, ale aż 1 - tygodniową, a warto by przy każdym posiłku można było coś napisać nawet jeśli nie dodaje się całej, wcześniej wklepanej potrawy, tylko np. osobno składniki (jak dodam np. chleb, twaróg, pomidor to nie moge napisac obok co ktoś ma z tym zrobić, a byłoby to b.pomocne). No i miary typu 8, 36 szklanki, 5,79 łyżki. Kto odmierza setne części szklanek? Albo brak możliwości pół saszetki kaszy, tylko wszystko w setnych częściach łyżek. Bardzo nieżyciowe.

anonim 2017-08-05 11:20
Odpowiedź główna

Dzień dobry!

Pani Anno, dziękujemy za kontakt i przesłane sugestie. Wskazówki dla pacjenta możemy przekazać w zakładce komentarze (obok listy zakupów) do konkretnych posiłków czy produktów. Możemy również dodać komentarz tygodniowy :) Zachęcamy jednocześnie aby dodawać całe potrawy zamiast pojedynczych składników - jadłospis lepiej się prezentuje i można dodać opis przygotowania posiłku.
W potrawach, które proponujemy stosujemy raczej całe miary, ewentualnie połówki. Od dietetyka zależy jak dobierze gramaturę względem jednostki opisowej (korzystamy z rozwiązań przyjętych chociażby w IŻŻ). Dla przykładu łatwiej jest pacjentowi dodać 2 jajka (opisowo) zamiast 112 gramów :)

W razie dodatkowych pytań pozostaję do Pani dyspozycji, chętnie skontaktujemy się również telefonicznie (796-916-426).

Pozdrawiam,
Michał Płecha

Komentarze

0 głosów
ArmandJablonski
ArmandJablonski
Odpowiedź główna   Dzień dobry!

Pani Anno, dziękujemy za kontakt i przesłane sugestie. Wskazówki dla pacjenta możemy przekazać w zakładce komentarze (obok listy zakupów) do konkretnych posiłków czy produktów. Możemy również dodać komentarz tygodniowy :) Zachęcamy jednocześnie aby dodawać całe potrawy zamiast pojedynczych składników - jadłospis lepiej się prezentuje i można dodać opis przygotowania posiłku.
W potrawach, które proponujemy stosujemy raczej całe miary, ewentualnie połówki. Od dietetyka zależy jak dobierze gramaturę względem jednostki opisowej (korzystamy z rozwiązań przyjętych chociażby w IŻŻ). Dla przykładu łatwiej jest pacjentowi dodać 2 jajka (opisowo) zamiast 112 gramów :)

W razie dodatkowych pytań pozostaję do Pani dyspozycji, chętnie skontaktujemy się również telefonicznie (796-916-426).

Pozdrawiam,
Michał Płecha

2017-08-09 12:17


Dodaj komentarz