Podziel się opinią i razem stwórzmy nową jakość w dietetyce!

0 głosów

Wartość odżywcza poszczególnych składników posiłku sugestia

Chciałabym zwrócić uwage na, że produkty takie jak ryż czy makaron w formie surowej (nieprzetworzonej pod kątem kulinarnym) posiadają wyższą wartość kaloryczną i takie zostają podawane w daniach gotowych waszych potraw natomiast jeśli je ugotujemy to ich watość energetyczna spada - jest zdecydowanie niższa (taką formę zjadamy). Czy będzię to uwzględniane? Czy pojawią się one jako składniki w układanym jadłospisie? np. jako ryż brązowy ugotowany?

anonim 2016-04-27 10:57
Odpowiedź główna

Witaj,

jeżeli brakuje Ci jakiegokolwiek składnika w bazie, możesz nas o tym poinformować klikając w różowy PLUS w prawym dolnym rogu ekranu w zakładce składniki. Nasi dietetycy błyskawicznie dodadzą brakujący składnik. Jeśli jeszcze dodasz źródło danych o KBTW i mikroskładnikach, wprowadzimy dokładnie taki składnik o jakim myślisz!

Pozdrawiam,
Paweł

Komentarze

0 głosów
upb404060
pbartoszek@kcalmar.com
Odpowiedź główna   Witaj,

jeżeli brakuje Ci jakiegokolwiek składnika w bazie, możesz nas o tym poinformować klikając w różowy PLUS w prawym dolnym rogu ekranu w zakładce składniki. Nasi dietetycy błyskawicznie dodadzą brakujący składnik. Jeśli jeszcze dodasz źródło danych o KBTW i mikroskładnikach, wprowadzimy dokładnie taki składnik o jakim myślisz!

Pozdrawiam,
Paweł

2016-04-27 12:46


Dodaj komentarz