Chciałabym zwrócić uwage na, że produkty takie jak ryż czy makaron w formie surowej (nieprzetworzonej pod kątem kulinarnym) posiadają wyższą wartość kaloryczną i takie zostają podawane w daniach gotowych waszych potraw natomiast jeśli je ugotujemy to ich watość energetyczna spada - jest zdecydowanie niższa (taką formę zjadamy). Czy będzię to uwzględniane? Czy pojawią się one jako składniki w układanym jadłospisie? np. jako ryż brązowy ugotowany?
Wartość odżywcza poszczególnych składników posiłku sugestia
anonim
2016-04-27 10:57
Odpowiedź główna
Witaj,
jeżeli brakuje Ci jakiegokolwiek składnika w bazie, możesz nas o tym poinformować klikając w różowy PLUS w prawym dolnym rogu ekranu w zakładce składniki. Nasi dietetycy błyskawicznie dodadzą brakujący składnik. Jeśli jeszcze dodasz źródło danych o KBTW i mikroskładnikach, wprowadzimy dokładnie taki składnik o jakim myślisz!
Pozdrawiam,
Paweł
Komentarze
pbartoszek@kcalmar.com
jeżeli brakuje Ci jakiegokolwiek składnika w bazie, możesz nas o tym poinformować klikając w różowy PLUS w prawym dolnym rogu ekranu w zakładce składniki. Nasi dietetycy błyskawicznie dodadzą brakujący składnik. Jeśli jeszcze dodasz źródło danych o KBTW i mikroskładnikach, wprowadzimy dokładnie taki składnik o jakim myślisz!
Pozdrawiam,
Paweł
2016-04-27 12:46