Podziel się opinią i razem stwórzmy nową jakość w dietetyce!

0 głosów

Wartości odżywcze potraw wydruku sugestia

Proszę o wprowadzenie możliwości manipulacji wyświetlanych dla pacjenta na wydruku wartości - nie wszystkich interesuję ilość wymienników węglowodanowych, za to ilość węglowodanów całkowitych zdecydowanie bardziej niż przyswajalnych.

anonim 2019-01-31 09:16
Odpowiedź główna

Dzień dobry!

Dziękuję za wiadomość i przesłane sugestie. Standardowo na jadłospisie wyświetlane są informacje o węglowodanach przyswajalnych oraz błonniku, co w sumie daje wartość węglowodanów całkowitych. Uznaliśmy (za bazą IŻŻ), że rozróżnienie tych wartości jest bardziej czytelne dla pacjenta.
Ponadto podczas drukowania jadłospisu może Pani w ogóle wyłączyć wyświetlanie wartości odżywczych dla pacjenta.
Więcej szczegółowych wartości pozostawiamy do wglądu wyłącznie dla dietetyka.

Pozdrawiam,
Michał Płecha

Komentarze

0 głosów
ArmandJablonski
ArmandJablonski
Odpowiedź główna   Dzień dobry!

Dziękuję za wiadomość i przesłane sugestie. Standardowo na jadłospisie wyświetlane są informacje o węglowodanach przyswajalnych oraz błonniku, co w sumie daje wartość węglowodanów całkowitych. Uznaliśmy (za bazą IŻŻ), że rozróżnienie tych wartości jest bardziej czytelne dla pacjenta.
Ponadto podczas drukowania jadłospisu może Pani w ogóle wyłączyć wyświetlanie wartości odżywczych dla pacjenta.
Więcej szczegółowych wartości pozostawiamy do wglądu wyłącznie dla dietetyka.

Pozdrawiam,
Michał Płecha

2019-02-05 14:16


Dodaj komentarz