Proszę o wprowadzenie możliwości manipulacji wyświetlanych dla pacjenta na wydruku wartości - nie wszystkich interesuję ilość wymienników węglowodanowych, za to ilość węglowodanów całkowitych zdecydowanie bardziej niż przyswajalnych.
Wartości odżywcze potraw wydruku sugestia
anonim
2019-01-31 09:16
Odpowiedź główna
Dzień dobry!
Dziękuję za wiadomość i przesłane sugestie. Standardowo na jadłospisie wyświetlane są informacje o węglowodanach przyswajalnych oraz błonniku, co w sumie daje wartość węglowodanów całkowitych. Uznaliśmy (za bazą IŻŻ), że rozróżnienie tych wartości jest bardziej czytelne dla pacjenta.
Ponadto podczas drukowania jadłospisu może Pani w ogóle wyłączyć wyświetlanie wartości odżywczych dla pacjenta.
Więcej szczegółowych wartości pozostawiamy do wglądu wyłącznie dla dietetyka.
Pozdrawiam,
Michał Płecha
Komentarze
ArmandJablonski
Dziękuję za wiadomość i przesłane sugestie. Standardowo na jadłospisie wyświetlane są informacje o węglowodanach przyswajalnych oraz błonniku, co w sumie daje wartość węglowodanów całkowitych. Uznaliśmy (za bazą IŻŻ), że rozróżnienie tych wartości jest bardziej czytelne dla pacjenta.
Ponadto podczas drukowania jadłospisu może Pani w ogóle wyłączyć wyświetlanie wartości odżywczych dla pacjenta.
Więcej szczegółowych wartości pozostawiamy do wglądu wyłącznie dla dietetyka.
Pozdrawiam,
Michał Płecha
2019-02-05 14:16